StarCraft.bg

Дата и час: Нед Сеп 05, 2010 1:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Планета: Чар (Char)
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 9:15 am 
Аватар
 Профил

Пъна статия на английски: -->цък<--

Изображение

Изображение

Накратко: Чар е основната планета за размножаване на Зергите. Преобладават вулканичните/скалните терени.Интересен факт е че по-голяма част от зергите на планета не са забележими от космоса,което е поради факта че те живеят в подземни тунели,който зесега обхващат около 40% от "подповърхносста" на планетата.

Върнете се в началото

Заглавие: Re: Планета: Чар (Char)
МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 12:59 pm 
Site Admin
Аватар
 Профил

Чар някога е била една от тринайсетте главни свята на Конфедерацията, но е известна като планетата на главният кошер на Зергите. Преди да бъде открита, Чар е била необитаема вулканична планета с дебел слой пепел покриващ по-голямата част от нейната повърхност и замърсяващ атмосферата й.

ЧАР
главен зергски кошер

Население: Населена от над 10 000 000 000 зерги
Под влияние на: Рояка
Диаметър/Гравитация: 10.521км/0.91 стандартна
Наклон/Климат: 4.1 градуса, +/-48oC (средно, по планиски върхове над 800оС), ниска влажност
Релеф/Главни заселнци: 52 вулкански кратера,18 планински вериги (всичките са вулканични), 38 езера от лава, 5 морета от лава (променливи), преброени са приблизително 150 главни зергски кошера и още 1 029 третостепенни коешера
Спътници: 2 - Ерис и Ейт "Eris & Ate" (лилав цвят,малък размер > 1 000 км. диаметър)
Главен Терен: Волканичен
Доминираща форма на живот: Зерг
Първоначални обитатели: Няма
Внос: Няма
Износ: Няма

Изображение Изображение Изображение

Чар някога е била една от тринайсетте главни свята на Конфедерацията, но е известна като планетата на главният кошер на Зергите. Преди да бъде открита, Чар е била необитаема вулканична планета с дебел слой пепел покриващ по-голямата част от нейната повърхност и замърсяващ атмосферата й. Опасната околна среда се изпълва с изключително високо ниво на космическа радиация, бързо изпаряваща се от двойката спътници на Чар, клас VI F0 придвижващи се по орбита на M8. Елипсовидната орбита на Чар допринася за това по-голямата част от нея, намираща се от към слънцето да бива разтопена, а в последствие на бързото охлаждане по повърхността й да се образуват замръзнали острови.

Въпреки лошите условия, Чар първоначално е била заселена
главно за експлатация на изключителните запаси от тежки метали за подпомагане на бързо нарастващата икономика на Конфедерацията. Въпреки това, планетата станала източник на разногласия между Теранската Конфедерация и независимите миньорски съюзи, съществуващи извън Мория.

Когато тези спорове ескалирали, те се превърнали в открит конфликт, в някои от безпощадните битки на клана влязла и планетата Чар, така, че и двете страни се опитвали да я подсигурят. В райони като "Мъртвата долина" и "Стъклените платформи" неконтролираното използване на ядрено оръжие довело до събуждането на заспали вулкани, които допринесли за заслилването на радиацията в района, така че тя достигнала нива, които могли спокоино да повредят и най-тежките брони на пехотинците.

В резултат на опустошенията нанесени от тази война, Конфедерацията успяла да засели слабо тази планета, населението било сведено до няколко групи, които изкопавали ресурси. Всичкият персонал живеел в космическата платформа "Чар - Алфа", която била построена близо до орбитата на планетата. По време на зергското нахлуване 10г. по-късно, планетата Чар била изцяло превзета от рояците и се превърнала в главен кошер на зергите в сектора Копрул. Нивото на заселване по нейната повърхност е 40%. "Чар - Алфа" също така била асимилирана от зергите и сега тя им служи като "орбитално гнездо" и люпилня.

Имало много размишления над зергския избор да окупура Чар, придаваща й сурови условия и пълната липса на каквато и да било форма на живот да я експлатира. Има теории идващи от идеите че Чар формира полезна начална позиция за нападение над главните светове на Тераните и Протосите, неблагоприятните условия на планетата я правят по-лесна за защита от зергска страна, друга теория е, че високото ниво на радияция на Чар увеличава мутацията на зергите позволяваща им да насочат еволюцията към определени видове.

Присъствието на зергите на Чар донесло на планетата непрекъснати конфликти. Протоските и Теранските сили се съсредоточили да изпълняват различни мисии на планетата, които разбира се били с различен от очаквания успех. Огромни и кървави битки се разигравали между зергите по време на превземането на рояка от Кралицата на остриетата и избиването на последните серебрети, контролиращи рояка. Четири години по-рано 3 ескадрили се срещнали с Кралицата на остриетата на Чар. Роякът се превърнал във върховна сила в сектора след апокалиптична битка, в която бил унищожен целият флот на тераните, протоската армада, и накрая силите на UED.
Откакто зергите завладяха новите светове те се развиват по-бързо отвсякога.

Превод: starcraft2bg.net

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 6:57 pm 
Аватар
 Профил

Ако питате мен ще ви кажа две неща:

1.Изобщо не ме е*е за планетата Чар
2.Ония тъпаци от Близард си нямат друга работа а измислят тъпотии колкото да покажат на шефовете си че правят нещо.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 10:10 pm 
Аватар
 WWW  Профил

StarCraft II не е игра от типа "пуцалки" - има си и доста история зад нея. Кога ако не сега могат да привлекат вниманието на онези хора, които още при закупуването на играта ще влязат в BNet и ще започнат да млатят.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 1:36 am 
Аватар
 Профил

Транс ти си по-зарибен по Starcrаft даже и от мене. :D
Пък такива малки информациики като пуснат от Blizzard и лека-полека се изгражда атмосферата на кампаниите.

Live with it. GAME OVER!

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 1:26 pm 
 Профил

JetStorm написа:
StarCraft II не е игра от типа "пуцалки" - има си и доста история зад нея. Кога ако не сега могат да привлекат вниманието на онези хора, които още при закупуването на играта ще влязат в BNet и ще започнат да млатят.

Шефе, абсолютно съм съгласен с теб. Странно, но как никой в starcraft2bg.net не стигна до такива изводи... Имам в предвид мнението на PIFbg.

* * *

PIFbg написа:
Ако питате мен ще ви кажа две неща:
1.Изобщо не ме е*е за планетата Чар
2.Ония тъпаци от Близард си нямат друга работа а измислят тъпотии колкото да покажат на шефовете си че правят нещо.

aquaruis написа:
Пък такива малки информациики като пуснат от Blizzard и лека-полека се изгражда атмосферата на кампаниите.

Аз съм много доволен от този вид новини. Обогатяват много света на StarCraft, което е още по-добре, защото аз съм фен именно на историята. ;)

* * *

Цитат:
Въпреки лошите условие, Чар първоначално е била заселена...

Цитат:
Въпреки Лошите условиЯ, Чар първоначално е била заселена...

Цитат:
Има теории идващи от идеите че Чар формира полезна начална позиция за нападение над главните светове на Тераните и Протосите...

Цитат:
Има теории идващи от идеите, че Чар формира полезна начална позиция за нападение над главните светове на Тераните и Протосите...

Цитат:
Релеф/Главни заселнци: 52 вулкански кратера...

Това не го оправих с умисъл, беше ми интересно до колко ще бъде прочетено инфото, както и да е, според мен би трябвало да е:

Цитат:
...52 вулканични кратера...

Последна промяна Souc на Нед Юни 22, 2008 7:39 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Юни 22, 2008 3:34 pm 
Аватар
 Профил

Souc написа:
Странно, но как никой в starcraft2bg.net не стигна до такива изводи... Имам в предвид мнението на PIFbg.

Чесно казано не мисля че на мен/транса/anybody му дреме защо в великия starcraft2bg.net (за който научавам сега всъщност) няма мнение като моето.Все още не съм си го променил. Вместо да се стегнат и да се концентрират върху важните неща,тоест геймплея,онези от Близард се занимават с глупости.

Да,разбирам,че повечето хора ще тръгнат да играят мисиите,за които наистина се хранят големи надежди.Обаче аз не съм от хората които играят игрички за забавление и затова се надявам да проявите разбиране към недоволството ми относно безполезния Близардски "спам".

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юни 23, 2008 10:10 am 
Site Admin
Аватар
 Профил

StarCraft 2 е официално обявена, че ще е ориентирано главно към мултиплеъра... където историята няма значение...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юни 25, 2008 11:20 pm 
 Профил

Tra[n]ceR написа:
StarCraft 2 е официално обявена, че ще е ориентирано главно към мултиплеъра... където историята няма значение...

...ако правилно си спомням това изказване бе направено някъде септември месец миналата година (естествено мога и да се бъркам), но както забелязвам историята и сингълплеъра ще имат Огромна роля! Да не забравяме, че има написани книги по историята на играта (макар и да не са много сполучливи), както и много разкази на фенове на играта!

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 10:43 pm 
Аватар
 Профил

Игра на Blizzard която да не е ориентирана към мулти не съм виждал.
А тези инфота са колкото да пуснат някоя новинка да се успокят гиикчетата като мен. ;)
Така че това не им пречи да си работат по играта.
Според мен историята на играта е готова и сега бъзикат геймплея.

Live with it. GAME OVER!

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Авг 30, 2008 2:41 pm 
Аватар
 WWW  Профил

Макар мултиплейърът в Star craft винаги да е бил най-важното, той също така винаги е имал невероятно интересна история и потапяща атмосфера на кампанийте и се надявам и в двойката да е така :)

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Нед Авг 16, 2009 11:57 am 
Аватар
 Профил

Дано дано.......

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пет Ное 27, 2009 12:25 pm 
Аватар
 Профил

Ще ми се в историята на Старкрафт 2 да се включи и расата създател на Зерга и Протоса - Ксел'нага :!:

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа